Werken met Vodde Garens

Kringloopbedrijf La Poubelle en Vodde slaan handen in een.

Waarom nog meer katoen verbouwen als er al meer dan genoeg beschikbaar is? Bij Vodde werken we niet ecologisch, waarbij de aarde alsnog wordt aangetast, maar maken we alleen maar ecologische sokken. Dit betekend dat we al onze sokken van gerecyclede producten in hele kleine stukjes snijden, daarna shredderen we ze zodat we daar de langst mogelijke recycled katoenvezel aan overhouden deze kleuren we zonder verf, water en chemicaliën in de gewenste kleur. Met als resultaat hoogwaardige circulaire sokken, gemaakt in het hart van de textiel; Tilburg.

Doe mee en draag ook bij

Textielmuseum en Vodde unieke Tilburgse sok van ingezameld katoen en textiel-snijafval

Vodde maakt haar garens van katoen dat is ingezameld door lokale ‘voddenboeren’, en van snijafval uit textiel-producties in de landen waar Vodde zelf haar producten maakt.

Wij ontwikkelen onze sokken vanuit het hart van de textiel. Direct naast het Textielmuseum in Tilburg. Zo werken we direct samen aan de toekomst van textiel.

Vodde gebruikt strikt polyesters die voort- komen uit RT pet flessen, nylon, visnetten en ander ingezameld afval.

Onze missie is om hoogwaardige circulaire sokken voor massamarkten toegankelijk te maken en bedrijven te helpen om met korte lijnen duurzame sokkencollecties te ontwikkelen.

Draag bij, door voor circulair te gaan!

Samen optrekken?

Partners van Vodde Knitting Center zijn aangesloten bij:

[glt language="Dutch" label="Dutch" image="yes" text="no" image_size="20"][glt language="English" label="English" image="yes" text="no" image_size="20"][glt language="German" label="German" image="yes" text="no" image_size="20"][glt language="French" label="French" image="yes" text="no" image_size="20"]

Ontworpen door Walldsigns